Kokosolja – den överlägset mest hälosamma matoljan

Kokosolja har genom åren haft ett oförtjänt dåligt rykte p.g.a. att det mättade fettet skulle höja kolesterolnivån och därmed orsaka hjärt– och kärlsjukdomar. Detta stämmer inte alls.

Kokosolja, inte det kommersiella kokosfettet som ligger i kyldiskarna, kan tvärtom stimulera viktminskning, stärka immunförsvaret genom hög andel av laurinsyra som ingår i bröstmjölk, förbättra matsmältning och näringsupptag och har antimikrobiella egenskaper.

Kokosolja förvaras i rumstemperatur och har en hållbarhet på minst 1 år. Oljan, som på våra breddgrader har en fast konsistens smälter vid c a 25 grader. Kokosoljan är den enda olja som håller sig stabil vid riktigt hög värme och fungerar dessutom utmärkt som mjukgörande hudkräm och vid besvär med t ex torr hud, eksem och psoriasis.

 Källor: http://search.mercola.com/Results.aspx?k=coconut oil
            http://www.forumfrisk.se/kost/index.asp?g=2&r=36
            http://www.nutriq.se/quickcart/?p=p_6
            http://www.solidhealth.se/Kokosolja.html