WHO-rådgivare får miljonbidrag från GlaxoSmithKline

Et finsk medlem af det WHO-organ, der rådgiver om vacciner, har modtaget 46 millioner kroner fra vaccineproducenten GlaxoSmithKline til sit forskningscenter. WHO lover åbenhed, men interessekonflikten fremgår ikke af WHO’s hjemmeside.

Endnu en af forskerne i WHO’s ekspertgruppe i vacciner tilbageholder oplysninger om økonomisk støtte fra medicinalindustrien. Professor Juhani Eskola er leder af det finske forskningsprogram i vacciner (THL), og nyt medlem WHO-gruppen Strategic Advisory Group of Experts (SAGE), som rådgiver WHO-generalsekretær Margaret Chan, ligesom de anbefaler hvilke og hvor mange vacciner, medlemslandene skal indkøbe i tilfælde af en pandemi.

Ifølge en aktindsigt har professor Juhani Eskolas finske institut, THL, i 2009 modtaget knap 6,3 millioner euro, hvad der svarer til 47 millioner kr. fra GlaxoSmithKline (GSK) til forskning i vacciner. Et beløb, der gør GlaxoSmithKline til THL’s primære indtægtskilde. GlaxoSmithKline producerer H1N1-vaccinen, Pandemrix, som den finske regering har indkøbt til det nationale pandemiberedskab. Efter anbefaling fra THL og WHO.

Källa: http://www.information.dk/218247

Annonser