Kan mobilstrålning orsaka cancer eller andra sjukdomar?

Strålsäkerhetsmyndighetens internationella vetenskapliga råd har i en nypublicerad under-sökning dementerat hälsorisker med EMF från mobiler, mobilmaster och trådlösa nätverk. Dessa är inte farliga för hälsan anser experter från fem länder.

Experter från fem länder — Sverige, Finland, Frankrike, USA och Storbritannien — har gått igenom över hundra forskarstudier från de senaste två åren och inte hittat några hälsorisker, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

Källa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/lugnande-rapport-om-mobilstralning-1.1045382

Vilka är dessa experter och vilka studier har dom tagit del av? Finns det ett vinstsyfte i grunden? Artikeln i DN når den större massan och fastslår därmed i folkmun att mobilstrålning är helt ofarlig. Detta leder till att folk blir än mindre försiktiga och trenden där barn går runt med egna mobiltelefoner kommer att öka.  Som förälder, kan det inte nog betonas vikten av att uppsöka information utanför massmedia. 

Ta del av vad andra experter inom friskvård anser om mobilstrålning och ta för vana att alltid använda ett godkänt headset eller högtalarfunktionen.

Källa: http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Health-problems
Källa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/05/20/what-s-more-important-your-cell-phone-or-your-brain.aspx

Annonser