EkoLiv

Som så många andra, tvingades jag för många år sen in i ett alternativt tänk tack vare en allvarlig hälsokris. När traditionell medicin gjorde mig sjukare och inga svar gick att få insåg jag, i vårt välfärds- och förmyndarsamhälle, att jag ensam var ansvarig för min hälsa!

Istället för att fortsätta att medicinera i blind tro föll det sig naturligt att söka information på egen hand. Detta ledde till en längre period av alternativa behandlingar vilka räddade mitt liv. Hälsokrisen uppstod ur en giftig cocktail av vaccinationer, allergimediciner, penicilliner, antibiotika, bakteriehärdar, skräpmat, undernäring och tungmetaller i kombination med en stressig livsstil.

Det tog lång tid, men jag blev bra och jag lärde mig att ohälsa byggs upp under längre tidsperioder och är inte något man plötsligt drabbas av. Jag lärde mig också att inget är hugget i sten, allt går att förändra tack vare kroppens inbyggda intelligens och strävan efter balans = hälsa.

Under 15 års tid har jag engagerat läst hundratals böcker och artiklar i biologi, psykologi, metafysik och alternativa behandlingsformer som t ex meditation, kroppsspråk, ayurveda, homeopati, biopati, örtmedicin, kostteorier, detox, kosttillskott, raw food, functional food, allergiteorier, ekologisk medicin, kvant- och energimedicin, energipsykologi och lite till.

Med EkoLiv blogg vill jag dela med mig av alternativt, mer hälsosamt och ansvarsfullt tänkande. Jag vill förmedla fakta, råd och alternativ så att också du kan ta kontroll över din hälsa, innan den tar kontroll över dig. Alla har rätt till god hälsa och välbefinnande!

Jag är diplomerad EFT-terapeut och utbildad inom ekologisk medicin. Emotional Freedom Techniques, som terapiformen heter, ingår i begreppet energipsykologi och är än så länge ganska okänd i Sverige. Metoden går ut på att finna och bryta sambandet mellan ett lagrat, negativt minne/energistörning och det fysiska eller psykiska besväret som det är kopplat till. Kroniska besvär har ofta sitt ursprung i obearbetade händelser och känslotillstånd.
Behandlingssättet är en kombination av samtalsterapi och visualisering för att finna orsaken till besväret och anpassad akupressur för att bryta energikopplingen.
EFT är oerhört effektivt och en förvånansvärd snabb genväg jämfört med traditionell samtalsterapi. Istället för att älta problemet drar man helt enkelt ut kontakten och bryter all energitillförsel till problemet – som då försvinner. EFT kan därför garantera varaktiga resultat.

Behandling ges också med fördel vid akuta tillstånd som t ex allergier, astma, olyckor, smärta och värk, brännskador och ger då omedelbar lindring, snabbare läkning och mindre ärrbildning. EFT ersätter inte rengöring och sårvård i de fall det behövs.

Småbarnsföräldrar har särskilt stor nytta av att lära sig EFT eftersom man inte bara minimerar skadan, infektionsrisken och smärtan vid olycka, man säkerställer också att händelsen inte lagras på ett negativt och begränsande sätt för barnet.

Vill du veta mer om EFT är du välkommen att kontakta mig eller läsa mer på http://www.eftuniverse.com/. Här kan du lära dig grunderna kostnadsfritt.

Du är också välkommen att komma med önskemål på vad du vill läsa om i bloggen.

Lev väl, må väl!

RoseMarie Axelsson
ekolivblogg@gmail.com

Annonser

1 thought on “EkoLiv

  1. Hej! Jag har en liten fundering. Jag verkligen älskar bilden med utsikt över bergen överst på hemsidan, och jag undrar vart den är tagen? Tack på förhand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s